woensdag 12 juli 2017

Vandaag veel (vlieg)uren!!Om half elf staan we startklaar voor Schiphol ,Karin brengt ons even .

Wij dachten we vliegen op dinsdag dan is het niet zo druk, de weekends zijn in deze periode niet te doen onvoorstelbare lange wachttijden bij het inchecken en dan ook nog de security procedure.
Maar dit bleek ook op deze dinsdag dat half Nederland nog snel een vluchtje heeft geboekt.
Ruim 400 passagiers voor Reykjavik staan in de rij om met twee vliegtuigen naar IJsland te vliegen dus aansluiten maar.  Thuis hebben we al keurig de boardingpassen al geprint maar dat was eigenlijk voor niets dit wordt keurig overgedaan en ook een drop off voor de bagage was er niet dus dit klusje pikte al gelijk de nodige tijd van onze vakantie tijd. Maar het uurtje wachten zij we gezellig door gekomen met de mensen om ons heen.
We zien veel wandelschoenen in de rij staan wat bij een aantal mensen de vraag oproept of we ook gaan wandelen op IJsland, er zijn er zelf die zich komen voorstellen en ons welkom heten in de groep waarop wij voorzichtig zeggen dat we nog een stukje verder gaan en dat Reykjavik een tussen stop is voor ons. Wel beamen we dat IJsland de moeite waard is omdat we zelf in 2015 er een vierweekse rondreis hebben gemaakt . Met een beetje keuvelen gaat de tijd dan toch snel.
Na een broodje gaan we richting de D pier om te gaan boarden net als we er staan komen er weer een aantal mensen met bergstappers zich voorstellen en andermaal welkom heten in de groep (en ik ben toch al zo’n groepsdier)(not) een beetje hilarisch is het wel.
Dan horen we onze naam afroepen ik zeg tegen Renée waarschijnlijk een upgrade naar de businessclass. Maar dat was het jammer genoeg niet wel een aantal stoelen naar voren bij de instapdeur met heel veel beenruimte, en dat is ook niet slecht.
Pontificaal gaan we op de mooiste plaatsen zitten en laten de hele stoet aan passagiers aan ons voorbijgaan inclusief de groepen met wandelaars die met jaloerse blikken naar onze plaatsen kijken. Halverwege komt een oud baasje schoorvoetend  het vliegtuig in en vraagt in plat Hollands dialect hé ik zit op 10D waar hangt dat uit tegen de IJslandse stewardess deze kijkt het baasje een beetje ongelovig aan en zegt daar staat u ongeveer recht voor. We horen wat   gebrom en het baasje laat zich tussen de stoelen zakken. Nu is het nog even wachten op een paar laatkomers dan kunnen  we de lucht in een van deze laatkomers was zijn vrouw kwijt  deze bleek nog in de taxfree winkel rond te hangen en was zo gebiologeerd van al het moois dat ze spontaan het vliegtuig zou missen. Met 8 minuten vertraging gaan we de lucht in voor etappe 1.
Pontificaal gaan we op de mooiste plaatsen zitten en laten de hele stoet aan passagiers aan ons voorbijgaan, inclusief de groepen met wandelaars die met jaloerse blikken naar onze plaatsen kijken. Halverwege komt een oud baasje schoorvoetend het vliegtuig in en vraagt in plat Hollands dialect:" Hé ik zit op 10 D, waar hangt dat uit?" aan de IJslandse stewardess. Zij kijkt het baasje een beetje verbaasd aan en zegt:" Sorry?' Number ten zegt hij nog een keer. Daar staat u ongeveer recht voor. We horen nog wat gebrom en het baasje laat zich tussen de stoelen zakken. Nu is het nog even wachten op een paar laatkomers en dan kunnen we de lucht in. Een van deze laatkomers was zijn vrouw kwijt  deze bleek nog in de taxfree winkel rond te hangen en was zo gebiologeerd van al het moois dat ze spontaan het vliegtuig zou missen. Met 8 minuten vertraging gaan we de lucht in voor etappe 1. Keurig op tijd landen we op Keflavik. We waren een momentje bang dat we de security check nogmaals moesten ondergaan maar nee, paspoort in de scan, fotootje van het aangezicht en hobbelen naar gate D 29 en we zitten weer in de wachtkamer voor Denver met een overheerlijke Hafrakaka koek. Lekker man!Etappe 2
Nog een kleine 8 uur zitten, een beetje schrijven, wat eten en een filmpje kijken, dat zijn de ingrediënten waar we het mee moeten doen. De tijd gaat nog redelijk snel als je wat te doen hebt  De aankomst tijd is ongeveer een half uur later dan normaal. Voor ons geen probleem ons bed staat klaar bij de The Timbers en de auto is ook geregeld. Het enige wat tegen kan zitten is de Douane. We rekenen op twee uur, alles wat sneller gaat is mooi meegenomen.

Even voor 19.00 uur landen we op Denver International Airport. Met een harde klap zet de piloot het toestel aan de grond. Het voordeel is dat iedereen gelijk weer goed wakker is.
We zitten helemaal voorin dus mogen we er als eerste uit. Dan volgt een lange wandeling naar de customs. Hier zijn veel veranderingen te zien. Alles moet je zelf doen en daar kunnen wij wel een beetje hulp bij gebruiken. Eerst je paspoort, dan je ESTA, dan twee maal vier vingers scannen en tot slot nog een fotoshoot en klaar is Kees. Ik krijg steeds een foutmelding bij mijn rechterhand. Na vier pogingen kom ik er achter dat ik na zo'n reis sta te suffen en dat ik ook mijn linkerhand moet scannen Normaal wordt er maar van een hand een scan gemaakt, maar hier van beide handen en dat snapte ik niet gelijk! Dan moet er nog een foto gemaakt worden en ook daar krijg ik drie keer een fout melding, maar dan komt er tocht een strookje papier met mijn foto en een groot kruis door de tekst. Renée krijgt gelijk een keurige uitdraai met foto zonder een groot kruis door de tekst.Dan toch maar door voor een goed gesprek met de Douane beambte. We worden matig enthousiast ontvangen en als hij mijn uitdraai bekijkt komen de vragen wat we eigenlijk komen doen. Wij, vriendelijk zoals altijd, zeggen dat we heel graag wat Nationale Parken willen bezoeken en we overnachten in een tentje.
Het gezicht van de beambte ontdooid wat en na mijn rituelen met de fingerprint en de gezichtsfoto opnieuw te hebben gedaan mogen we met een glimlach door naar de bagage afhandeling.
Ook hier gaat het lekker snel. Dan zoeken we een busje naar de Rent a CAR om de auto op te halen en gelijk te zien wat voor upgrade ze voor ons bedacht hebben. Na wat loven en bieden kunnen we plaatsnemen in een zo goed als nieuwe Ford Explorer en dan kunnen we op weg naar The Timbers. Onze dag zit erop. Nog een broodje Mac en naar bed!!


                                                                                            See you Soon 😎
Geen opmerkingen:

Een reactie posten