vrijdag 11 augustus 2017

Denver Down Town 😎Denver Down Town.

De dag van gisteren kostte de nodige moeite om te verwerken. Een ritje van anderhalf uur en bij aankomst de kamer nog niet gereed, dus nogmaals een paar uurtjes winkel in en shop weer uit. Nu zou je zeggen als je toch de hele dag met je creditcard loop te zwaaien is dat een gigantische aanslag op je duur verdiende spaarcenten. In ons geval is dat niet zo. Wij zijn van het oer Hollandse model: “Kijken, kijken en niet kopen en gisteren was de totale uitgave slechts 55 Dollar en 47 cent. Dit gigantische bedrag is opgegaan aan de aanschaf van een echt zijde binnenzak voor in de slaapzak waarmee je het slaapcomfort enorm zou verhogen. Deze binnenzak was alleen in de outlet te koop, met fikse korting, omdat dit de laatste” was. Anders was hij zeker niet door ons aangeschaft. Zo zie je maar dat een dagje shoppen en goed op je Hollandse tellen passen niet persé duur hoeft te zijn.

Vandaag begint de dag met het uitsplitsen van de campingspullen. Alles is in twee koffers hier gekomen dus moet het ook weer in dezelfde koffers retour. Tent, potten en pannen, kookgerei, borden en bestek, toilet-en slaapspullen en kleding. Dit alles is in een paar uurtjes gefikst. Nu een ontbijtje en dan richting Down Town Denver. We hebben ons eerst verdiept in de plattegrond waar we kunnen parkeren. Dat is al een toer op zich. Zoveel te dichter op Down Town, zoveel te meer dollars er moeten worden betaald voor een parkeerplaats. Wij parkeren op een loopafstand van 12 minuten van de 16the street. Wij betalen nu voor een dagkaart $ 3,75. ipv $ 20 Down Town. Dat verschil is toch snel verdient.
De 16the street is de magische place to be. Hier is van alles te koop en eten en drinken is ook geen probleem. In de 1600 meter lange straat zijn alleen al 7 Starbucks zaken. Ook loopt er een bus door deze straat waar je gratis gebruik van kan maken. Je kunt op iedere hoek in-of uitstappen en om de 5 minuten komt er een bus langs!
Verrassend zijn ook de piano’s die midden op de straat staan en waar iedereen, met of zonder muzikale vingers, kan gaan zitten en zijn riedeltje kan laten horen.Aan het eind van de 16the street is het fameuze Union Station, een fraai gerestaureerd Station. Er komen geen treinen of trams meer aan, dat gebeurt er nu net achter op een totaal vernieuwd emplacement. De oude stationshal is nu een hotel en er zijn een aantal restaurants in gevestigd. We vervolgen onze weg en nemen nu de rechterzijde van de 16the street.


Eerst bezoeken we een van de oudste boekwinkels waar je zomaar een uur in kunt dwalen. Van binnen is het interieur nog helemaal van hout en schitterend. De opstelling van de boeken is in een carré vorm met in het midden een tafel om de boeken op je gemak te bekijken. We krijgen zo langzamerhand trek in wat te eten en belanden in een Noodle restaurant. We kiezen dit keer voor mij een Japanse noodles en Renée Italiaanse noodles gerecht. En dat is smullen geblazen!


Als we na ruim drie kwartier onze weg vervolgen genieten we van de stalletjes en de speciaal ingerichte betonnen tafeltjes waar schaak of backgammon wordt gespeeld. Na een uur of vijf slenteren hebben we het nog niet gezien maar we willen ook nog wat bewaren tot morgen. We rijden terug en na een klein halfuur zijn we terug op onze kamer. Het was weer een TOPDAG met mooi weer en we hebben weer veel fraais gezien.
See You Soon