woensdag 9 augustus 2017

Dieren spotten in de Rocky,s
National Park Rocky Moutains
Uitgecheckt in Winter Park om 8 uur vanmorgen. Vandaag staat de hele toer door het National Park op het programma. Angstvallig hebben we het weerbericht gevolgd, ook voor vandaag worden er weer onweersbuien verwacht. Het blijft onstabiel in deze regio en dat is het al weken. Vandaar dat we eerst naar Moab en Bryce Canyon zijn gegaan. Onderweg in NP Teton hoorden we van andere Nederlanders dat het weer zo slecht was in de Rocky's en het is er sindsdien niet veel beter geworden. Bij de gate worden we enthousiast onthaald door de Ranger. Hij wenst ons een TOP dag in het park. Het is bewolkt maar met een beetje geluk kan het in de buurt van de top beter en minder bewolkt zijn. Het eerste waar het ons om gaat is nogmaals de Moose te spotten. Gisteren hebben we hem al gezien maar was het lastig om hem goed te fotograferen. Na een minuut of tien zie ik enige activiteiten langs de kant van de weg. Statieven worden uit de auto geladen en in stelling gebracht. Ik laat me niet onbetuigd, parkeer de auto en ga de weg over.


En ja hoor, niet 1 Moose maar 5!! Onvoorstelbaar om ze gade te slaan. Zeker een kwartier laten ze zichzelf fotograferen in allerlei poses. Die heb ik maar vast weer op de camera. Het blijft toch een leuke bezigheid om zoveel mogelijk dieren in hun eigen habitat te zien en ook nog op de gevoelige plaat vast te leggen. Een van de dieren die we nog niet hebben is het Bighorn sheep. In de Badlands hebben we hem gespot maar het was niet mogelijk om de auto te parkeren en toen dachten we nog, we gaan nog naar zoveel parken, die laat zich nog wel eens zien. Maar tot nu toe was dat alleen op de folders van de National Parken en niet voor de lens van de camera. We zijn aangeland in ons laatste park, dus dat wordt kritiek! Maar misschien hebben we vandaag geluk. Geluk hebben we wel met het weer, het wordt steeds lichter en we kunnen redelijk om ons heen kijken. Hier en daar zijn nog wat wolkenflarden en het is geen staalblauwe lucht, maar we mogen niet mopperen. Zelfs de temperatuur haalt de 8 graden op 12002 feet en dat is toch bijna 3700 meter hoog.


Bij het alpine visitor centrum doen we nog een kleine Hike naar de top en daarna gaan we zakken naar Estes Park.We stoppen nog wel regelmatig om nog wat andere dieren te fotograferen waaronder de Marmot en de Elk en een van de zeldzame vogelsoorten die je hier ziet.


Bij de punten waar je kan stoppen ( een view point) staat heel duidelijk dat je vooral op de paden moet blijven omdat anders de Tundra te veel te lijden heeft en wordt beschadigd. Een bus vol Aziaten denken daar anders over en banjeren vrolijk door de Tundra en vertrappen alles wat er onder hun kleine voetjes komt.
Doordat ik ben getooid met een grote groene Rangerachtige hoed heb ik in plat Hollands gevraagd of ze dat niet willen doen en dat de bordjes om niet buiten de paden te gaan er niet voor niets staan. Als door een horzel gestoken schieten ze terug op de gebaande paden en kijken mij angstig aan, waarschijnlijk bang voor een reprimande. Ik ben trots dat ik door mijn groene hoed voor vol wordt aan gezien! Zo trots als een pauw kijk ik wat arrogant in de rondte en voel me even een echte Ranger . Na een paar km verder zakken is het weer tijd voor een fotoshoot. Dit keer zien we een grote elk met zijn gevolg. Ze liggen lui in het gras bijna aan de rand van de weg. Schitterende dieren van zo dichtbij te zien. Bij de volgende stop is het gevogelte aan de beurt om zich te tonen.


Een prachtig blauw vogeltje met een zwart kuifje laat zich graag zien voor een foto. Na een kleine oponthoud door

wegwerkzaamheden komen we aan in Estes Park waar onze naam al op het welkomstbord van de camping prijkt. Een mooier onthaal is nauwelijks denkbaar. Morgen nog een dag in Estes Park.

See You Soon