zondag 30 juli 2017

Hiken in Bryce Canyon.Hiken in Bryce Canyon
We liggen amper in ons mandje of de wind begint aan te trekken tot een slordige windkracht 8 kan ook 9 zijn, maar een normale conversatie is niet meer mogelijk. Visioenen van Marokko en Iceland komen weer boven drijven. Maar onze MSR tent schatten we iets hoger in qua stormvastheid. Na een uurtje of twee gaat de wind liggen en vervolgen we onze slaap. Om 5.00 uur is het opnieuw raak en blaast hij alweer hoog van de toren. Ik sta op, er hangt een dreigende lucht boven het KOA camp. Even twijfelen we wat we zullen doen: of toch naar Zion rijden, een rit van minimaal twee uur enkele reis, of even aankijken wat het wordt.We willen eigenlijk heel graag een Hike lopen in Bryce en niet weer 4 uurtjes auto karren naar Zion. We nemen de gok en rijden naar de ingang van het park om een ontbijt te nuttigen daarna gaan we naar het visitor centrum om de film over Bryce en Red Canyon te zien. Daarna bekijken we het weer opnieuw en beslissen we wat we doen: Zion of hiken.

Het worden de wandelschoenen! De lucht is opgeklaard en we kunnen op pad. We rijden naar Sunset point waar de Navajo Loop Trail begint met aansluitend de Queens Garden Trail. Onvoorstelbaar en niet te bevatten hoe mooi de natuur hier is. Je kunt wel duizend plaatjes schieten, maar het met eigen ogen aanschouwen is beter. Het is een sprookjesachtig wereldje waar in we lopen.


Halverwege de Queen’s Garden Trail kunnen we een pad van zo'n 100 m oplopen om een beeld van Queen Victoria te zien. Het lijkt er echt een beetje op hoewel wij vinden dat het ook wel wat weg heeft van het beeld in Katwijk van onze koningin Wilhelmina.

Regelmatig duiken er ook Chipmunks op. De lieve kleine beestjes zijn een aardige metgezel. Om de haverklap komen ze uit het niets tevoorschijn om wat te eten te scoren. En met een beetje geduld eten ze ook uit je hand.

Als we aan het eind van deze Hike zijn hebben we er al weer wat miles op zitten en genieten we na op een bankje tijdens de lunch. Weer een welbestede dag. Nu nog alles even op papier zetten en foto’s toevoegen aan de Blog zodat het thuisfront ook op de hoogte blijft van onze escapades!

See You Soon!