zondag 13 augustus 2017

Denver Down Town 2😎


Denver Down Town 2


Volgens de reisgidsen moet er in het weekend best het een en ander aan leuke dingen te zien zijn in Denver Down Town. We gaan dan ook vroeg op pad. De reden daarvan is dat we gisteren op een particuliere parkeerplaats stonden, die niet de afmeting had van een voetbalveld, maar wel redelijk dichtbij het centrum ligt. Daarbij komt dat deze plek ook nog eens de goedkoopste is. Als we om kwart over negen arriveren is er nog plaats genoeg, alleen de prijs is wel wat veranderd. In plaats van $ 3.75 is het nu $ 5.00 voor een dag tot 6.00 PM, daarna $10.00 voor de nacht. Het is weliswaar geen chique buurt, want het wemelt er van de drugsverslaafden die hier vlakbij worden opgevangen, maar we hebben wel de indruk dat de auto er veilig staat.De daklozen zitten op de stoeprand te wachten tot het opvangcentrum open gaat. Een beetje triest is het wel dat soort mensen langs de straat te zien hangen.

We lopen Laremir street in, een van de oudste straten van Denver Down Town. Er staan veel café achtige panden die er kleurrijk uitzien met bijna aan het eind een afslag naar Coors Field, de thuisbasis van de Rocky’s, de plaatselijke Baseball club. We hebben geprobeerd om een wedstrijd bij te wonen maar dat lukte niet omdat de club niet thuis speelt.Maar we kunnen wel een rondleiding krijgen door het stadion. En daar gaan we voor. Het lijkt ons de moeite waard om deze gigant van binnen te bekijken. Het lukt ons om kaartjes te kopen voor 2.00 PM, een mooie tijd, dan kunnen we eerst nog wat in de stad rond kijken. Het blijkt inderdaad dat er zich op cultureel gebied het een en ander afspeelt.

Er zijn straatmuzikanten, veel stalletjes en ook een heuse VW kever, omgebouwd als koffiebarretje. De auto staat geparkeerd langs de stoeprand, de rechter voorstoel is gedemonteerd en daarvoor in de plaats is een soort espresso apparaat geplaatst. Nadat je een keus gemaakt hebt uit het soort koffie dat je wilt worden eerst de koffiebonen met de hand gemalen en daarna in het apparaat gedaan waarna voor $ 4.00 een lekker bakje wordt geserveerd. Het gaat om het idee nietwaar. Verderop in de 16the street zijn DJ achtige optredens met bij de één een geweldige partij herrie en de ander hele rustige muziek. En waar je je lekker bij voelt blijf je een poosje hangen. Het is echt een mile lang vertier. Er zijn Outlet stores en je kunt dingen proeven.

Tegen half twee gaan we terug richting Coors Field voor de rondleiding door het immens grote Stadium. Een groep van ongeveer 20 mensen staat geduldig te wachten tot we precies 2.00 PM naar binnen mogen.We krijgen echt alles te zien. Van de dure Sky boxen tot de perstribune, de kleedkamers en uiteraard het veld met de tribunes met dure en extreem dure plaatsen. Aan alles merk je dat het hier om veel geld draait. We zijn echt onder de indruk van de organisatie maar ook van hoe schoon het is.


Alles ziet er uit om door een ringetje te halen. Er mag tijdens de wedstrijd dan ook niets naar binnen van rugzakken met drank of eten. Alles is te koop in een groot aantal eet-en drankbarretjes. Behalve alcohol, dat is er niet te koop, geen druppel. Ook voor de mensen die een Sky box huren voor 150.000 dollar per jaar is er alleen water en fris. Geen slechte zaak, daar kunnen we in Europa nog iets van leren. Na vijf kwartier is de rondleiding afgelopen en precies op dat moment gaan boven de sluizen weer open voor een gigantische onweersbui. Voor ons tijd om richting de Walmart te gaan en een avondmaaltijd bij elkaar gaan sprokkelen. En alweer is er een fijne dag ten einde en nog maar een te gaan
See You Soon