vrijdag 28 juli 2017

Toertje door Utah !!Op naar Bruce Canyon
Eigenlijk heeft het niets met vakantie vieren te maken. Maar ik ben nu eenmaal een ochtendmens die maar weinig slaap nodig heeft. Dat is mijn hele leven al zo, dus in vakantietijd gaat dit niet over. Iedere ochtend rond halfzes heb ik het helemáál gehad met het bed en sta ik op om heerlijk aan de dagelijkse beslommeringen te beginnen. Zoals een stukje schrijven voor de blog, of wat wasgoed verzamelen en de auto een beetje leefbaar houden. De gekregen boekwerken bij visitor centra van de verschillende staten waar we door reizen en dat zijn kilo’s papier waar we niets meer mee kunnen, gooi ik weg. Tussen zeven en acht wek ik dan mijn reis -en echtgenote voor een kopje thee en een ontbijtje. Eigenlijk heel burgerlijk, maar wel gezellig. Vandaag staat er een rit van een uur of vier op het programma door het zuidelijke gedeelte van Utah richting de Bryce Canyon. Een van de allermooiste parken in de VS. We toeren relaxt, met een koffiestop en na een uurtje of 4 komen we in de in de buurt van de Canyons.

Eerst de Red Canyon en daarna Bryce Canyon. We zijn van plan om hier drie dagen te blijven en slim als wij zijn gaan we een bezoekje brengen aan de gate van het park en kijken of we gelijk wat kunnen boeken voor de zaterdag. Het meeste vervoer gaat per shuttle bus. Een maakt een toer van 18 mile en er is een kleinere van 4 mile. Die van 18 mile moet je bespreken en we zijn nog vroeg vandaag, dus met een beetje geluk hebben we morgen een plaats. En het zit mee, we kunnen morgen met de Shuttle van negen uur en met een beetje geluk zitten we ook nog voorin omdat we instappen waar de Shuttle begint. Vanaf hier rijdt de bus in 20 minuten nog naar 6 andere opstappunten. Is dat boffen of niet?! Nu nog even voor het avondeten wat inslaan en dan richting camping.


Uit mijn rechter ooghoek zie ik wel een donkere lucht hangen maar ik denk altijd: die is niet voor ons. Wel dus!! Net als we het tentje hebben staan breekt er een onweersbui los met hagelstenen zo groot als knikkers. Typisch dat dit al de derde keer is dat dit ons overkomt precies op het moment dat het tentje staat. Maar ook dit keer is de zon onze vriend en schijnt hij weer uitbundig een uur later. We verheugen ons op morgen!!
See You Soon