vrijdag 7 juli 2017

Op pad naar de Denver Colorado!!





Op pad naar Denver Colorado!!

Na een week van alles zorgvuldig inpakken, de kilo’s zijn nou eenmaal beperkt bij de vliegmaatschappij, zijn we klaar voor vertrek! Ook al omdat onze lichtgewicht campingspullen mee moeten is dat een klusje wat best wat tijd kost.
De weegschaal geeft aan dat we ongeveer 20 kg campingspullen hebben, maar dan is het comfort ook een 10 waard! We kunnen slapen, eten, uit de zon zitten en relaxt genieten van wat de Rocky Mountains ons zoal te bieden hebben.
En dan is er de elektronica: foto- en filmapparatuur, computer en aansluitstekkers. Dat vraagt buiten zorgvuldig verpakken ook de nodige kopzorgen; wat kan er in de handbagage en wat moet er in de koffer?


Reizen naar de USA is toch wel iets speciaals. In het verleden was een uurtje of anderhalf voor het vertrek aanwezig zijn ruim genoeg, nu is dat het dubbele, je moet minimaal 3 uur van tevoren al in de rij.
De veiligheidsvoorzieningen zijn mega en dat is uiteraard voor onze eigen bestwil. Je moet je bijna helemaal uitkleden en dan nog een paar grijpgrage handjes over je lijfje, dat maakt de procedure ongeveer dubbel zo lang.
Maar toch kijken we er iedere keer naar uit om ergens op de wereld een beetje cultuur te snuiven en klagen we niet.
Deze trip naar de Rocky Mountains hebben we een jaar geleden al gepland om er zeker van te zijn dat we kunnen reizen op de dagen die voor ons het beste uitkomen.
We vliegen met Iceland air. Bij deze maatschappij kun je zeer gunstig naar Denver vliegen met een overstap in IJsland. Het vertrek is om 14.00 uur van Schiphol en 18.35 uur plaatselijke tijd zijn we dan in Denver.
Daar komt nog bij dat het een behoorlijk financieel voordeel kan opleveren om zo vroeg mogelijk te boeken. De vluchten en accommodaties zijn vaak in de aanbieding.
Dit jaar (2017) bezoeken we twee verschillende continenten. Eerst in mei het bezoek aan Azië met Borneo als hoogtepunt met zijn schitterende natuurgebieden en cultuur. En nu dan een trip naar de USA. We gaan naar de staten Colorado en Wyoming met een aantal Nationale Parken waaronder Yellowstone NP en Grand Teton. Ook the Badlands NP in South Dakota en alles gelegen op en rond de Rocky Mountains willen we met een bezoek vereren. Er is genoeg te zien en te beleven om hier bijna 6 weken rond te reizen.
We hebben er voor gekozen om met een trekkerstentje en een klein minibusje deze klus te klaren. Het voordeel is, dat als we een trekking maken in een van de parken, we helemaal self supporting zijn. Met de rugzak reizen is een manier waarbij je makkelijk een NP kunt bezoeken en er overnachten en waarbij je niet afhankelijk bent van iets of iemand en alles zelf kan indelen. Als het ergens goed bevalt blijf je nog een dag langer. Is het niks dan ben je weer weg. Alleen de heen en terugvlucht zijn vaste data.
We kijken er weer naar uit om mensen te ontmoeten en avontuurlijke dingen te zien en te beleven.
Om in de stemming te komen bezoeken we USA restaurant BelAir Diner in Leiderdorp.


                                                                                               See you Soon






Geen opmerkingen:

Een reactie posten