donderdag 20 juli 2017

Toertje door Wyoming
Na een week zijn we helemaal ingespeeld op elkaar. Alles heeft zo’n beetje zijn vaste plaats in de auto. Afgelopen nacht hebben we in motel doorgebracht. Na een week in het tentje is een beetje ruimte ook wel lekker. We eten bij een Mexicaan waar we heerlijke guacamole en andere lekkere gerechten voorgeschoteld krijgen met een uitleg hoe je dat moet eten. En dat kostte erg weinig moeite. Het motel was goed alleen de airco was een grote stoorzender. Uitzetten kan niet want dan worden we de kamer uitgekookt dus is dat geen optie. Aan laten betekent weinig slaap, maar we kiezen toch maar voor het laatste.
We zijn inmiddels gewend aan vroeg opstaan. Meestal sta ik om half zes op om aan de Blog te werken. Dat is ideaal en lekker rustig met een bakkie thee erbij, prima. Ook voor de temperatuur hoef je niet onder de wol te blijven, het is rond die tijd al 20 graden.
Vandaag proberen we ook nog een pech gevalletje weg te werken. Een van onze slaapmatjes is voor zichzelf begonnen en heeft het middelste gedeelte twee maal zo groot gemaakt. Het gevolg is een enorme bobbel in het midden. Dat stoort tijdens het slapen enorm en je staat gebroken op. Dus een bezoek aan een Outdoor centrum kan geen kwaad.


Maar we starten met een mooie tour naar de Devils Tower en we reizen weer van South Dakota terug naar Wyoming. Eerst nog even langs het info center om te kijken voor de leukste route. We passeren mooie authentieke dorpjes die een foto waard zijn. De Devils Tower is een enorme puist graniet waar ook weer de meest vreemde verhalen omheen bedacht zijn. Zeven Indianen meisjes waren op de vlucht voor een enorme beer. Ze klommen bovenop de “toren” die steeds hoger werd. De beer kon op die manier niet bij de meisjes komen en aan de zijkant van de berg zie je nog de afdruk van de klauwen van de beer. De toren bleef stijgen en de meisjes zijn uiteindelijk sterren geworden.De tocht wordt voortgezet op weg naar een Mall voor de dagelijkse boodschappen en daarna gaan we op weg naar de camping in Buffalo.
Om 3PM staat ons tentje er weer fraai bij in een soort zandbak. Op het gras is het verboden, dat willen ze hier graag groen houden in de deze dorre streek.
Dan maar eens op zoek naar een Outdoor Winkel en die moet te vinden zijn met het Big Horn massief voor de deur  Na tien minuten hebben we al beet, een megastore met heel veel slaapmatjes. De keus is moeilijk, ons merk hebben ze wel maar niet de gewenste afmeting en gewicht. De Neon air van Thermarest valt af want die maakt veel herrie als je je alleen maar omdraait. We komen uit bij BA wat staat voor Big Agnes, een merk wat we niet kennen maar het voelt goed aan en lijkt okee. Omdat dit het enige matje is dat aan gewicht, lengte en breedte aan onze wensen voldoet willen we deze graag kopen, maar het laatste exemplaar hangt al in de winkel als een soort demo model. Dus gaat Renée even op jacht voor korting. Triomfantelijk komt ze even later met een smile van oor tot oor terug: 15 procent korting! Inpakken en wegwezen.

See you Soon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten