woensdag 19 juli 2017

Sturgis en Deadwood.Vandaag rijden we door de Black Hills een mooie toer en uitermate geschikt om vakantie te vieren elk klein stadje heeft we zijn specialiteit van vissen tot houthakker alles is vertegenwoordigd. Als we terug zijn in Rapid City ga aan we eerst aan de koffie bij een kleine Starbucks in een supermarkt als Renée om de rekening vraagt blijkt dat het gratis is en dat komt door een computer storing . Dat verleid ons gelijk om maar een poosje te blijven en de Blog af te maken van het bezoek aan de monumenten.
Daarna is het de beurt aan Sturgis deze wel heel bijzondere plaats mag je niet overslaan.
Alles wat maar iets met motoren heeft en dan vooral de Harley Davidson fans moeten hier langs . Alleen  is het beter om dat niet te doen als de rally op begint op 4 augustus dan komen er tussen de 600000 en 750000 motoren in alle vormen naar dit plaatsje en is het tien dagen een feest dat zijn weerga niet kent.


Wij werden op een van de campings gewaarschuwd om deze plaats te mijden om dat de verschillende motorclub nog wel eens een klein appeltje met elkaar heeft te schillen. Voor ons niet een reden om niet te gaan kijken. En ik kan u verzekeren dat het echt indrukwekkend is de meest prachtige machines staan hier te glimmen en te pronken. We maken contact met Nees een motor Freak uit Florida en vragen hem om uitleg over de rally en de verschillende motoren die hier komen.

Hij laat ons via zijn telefoon de foto’s zien en vragen hem wat het verschil is tussen een Harley rijder en een Indian freak Nees zegt dat je een paar decennia terug beter niet op je Indian motor hier kon komen en hij maakt een beweging met zijn hand langs zijn keel.
Wij hebben er heerlijk rond gekeken en werden ook niet door niemand gestoord.

We zetten onze reis voort richting Deadwood nog zo’n plaatje waar de meest gruwelijke taferelen zich afspeelde . We zoeken een parkeerplek en gaan te voet verder het eerste wat we tegen komen is een casino met een speelzaal zo groot als een half voetbalveld.


Daarnaast een bar met 14 tv schermen  waar we nog net de aankomst van etappe nr 16 van de Tour de France kunnen zien.  

We slenteren verder door de Mainstreet en vinden de ene naast de andere lugubere bar waar vroeger zich bloedige taferelen zich hebben afgespeeld. 
Ook zijn we getuigen van een stukje straat toneel waar uiteraard ook weer iemand word vermoord. Wij nemen de benen uit dit bloeddorstige stadje en gaan richting  Motel waar we na een week tent kamperen aan toe zijn om weer eens een wasje te draaien en alles weer te ordenen.


See you Soon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten