donderdag 10 augustus 2017

Rondje Nederland, Boulder,Esttes ParkRondje Nederland, Boulder en Estes Park.
Vanmorgen heb ik eerst even de blog in orde gemaakt met prachtige foto’s van de dieren die we hebben gezien in het Nationaal Park. We voelen ons bevoorrecht dat we zoveel dieren te gelijk hebben gezien. De Amerikanen breken de tent al af als ze 1 Moose of hert hebben gespot. Waarschijnlijk zijn we geluksvogels met zoveel verschillende dieren en dan ook nog met meerdere tegelijk. Alleen met het weer zit het een beetje tegen, maar we hebben IJsland overleefd en dan is het hier een fluitje van een cent. We beginnen onze toer met een relaxt ritje van anderhalf uur naar het plaatsje Nederland. Dat doen we langs een van de hoogste toppen in Colorado: de Longs Peak, een fraaie route met schitterende natuur.

Als we de plaats Nederland binnen rijden voelt het toch een beetje gek, zover van huis en toch in Nederland. Het is best een leuke plaats. We parkeren de auto en zien een leuk terras en dat is gelijk het eerste in 5 weken waar je kunt neerstrijken voor koffie. De locatie blijkt ook nog een bakkerij te hebben dus zitten we gebeiteld.Ook andere mensen hebben dit ontdekt, naast ons aan een tafeltje wordt nog snel een huis verkocht en ook binnen zijn een aantal mensen bezig om wat geld te investeren in onroerend goed. Wij doen er niet aan mee maar genieten van de koffie en een heerlijk stukje Monky bread. Nog even een paar fotos en we verlaten de stad weer en rijden via de stuwdam richting Boulder.Dat is een tocht van een kleine drie kwartier langs een mooi riviertje en schitterende rotsen. Eigenlijk kom je niet uitgekeken op al dat moois wat moeder aarde ons heeft geschonken.


In Boulder is het even zoeken naar een goede parkeerlocatie en daarna gaan we de stad bekijken.Alles staat hier in het teken van sport en outdoor activiteiten, dus best aan ons besteed. En het is een mooie stad met redelijk veel cultuur dus vervelen hoef je je niet. Na ongeveer anderhalf uur gaan we terug naar de auto. Die staat bij een luxe supermarkt waar we de lunch gebruiken: Pulled pork met BBQ saus een aanrader!! Als we dit verorberd hebben rijden we terug naar Estes Park waar we alvast wat campingspullen gaan in pakken want het tentkamperen lijkt er niet meer in te zitten. Er is onweer voorspeld met regen, dus gaan we opnieuw in een cabin en niet in een tentje. We hebben ons nauwelijks geïnstalleerd of een mega onweersbui breekt los. Het wordt ineens zelfs zo koud dat we de kachel in de cabin aan doen. Het moet niet gekker worden hartje zomer . Het weer hebben we niet in de hand maar het bederft ook onze vakantie niet. Morgen naar Denver, nog vier dagen genieten van de stad en omstreken.See You Soon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten