zondag 6 augustus 2017

Richting Rocky Mountains NPWinter Park ski Oort nr 1 in de USA
De afgelopen nacht sliepen we weer gewoon ons tentje, dat blijkt toch warmer dan de cabin. Om half zeven willen we vertrekken. Als we alles ingepakt hebben zien we hoe onze buurman, klappertandend van de kou, koffie staat de te zetten met zijn zelf meegenomen Bravilor koffie apparaat. Als zijn vrouw even later nog harder rillend naast hem gaat zitten krijg ik wel een beetje medelijden met ze. Gisteravond bij aankomst bleek al snel dat het kamperen ze niet met de paplepel was ingegoten. Het opzetten van de tent, (waarschijnlijk net nieuw) was een ware aanslag op hun humeur. Ze waren zeker al een uur bezig toen er van de contouren van een tent nog niets te ontdekken was. Maar drie kwartier later staat er een enkeldaks gedrocht dat veel te groot is. En ook wat er aan slaap spullen ingesjouwd wordt mag de titel goed geëquipeerd niet dragen. Om 9 PM lopen beide nog gekleed of dit een strandvakantie is. Met korte broek en T-shirt als de zon allang achter de horizon is verdwenen. Toen dachten wij al: die krijgen het koud vannacht!! Wat aan het klappertanden van vanochtend was te merken. Aan de gezichten te zien kon dit best wel eens de laatste nacht zijn geweest. Het is geen leedvermaak, maar in sommige dingen moet je je weleens verdiepen voor je er aan begint. We gaan op pad nadat we het tweetal sterkte te hebben gewenst.


Richting Rocky Mountians staat er op het programma. Na een klein uurtje belanden we bij onze locatie Mc D om de blog te plaatsen. Meestal hebben ze daar lekker snel internet en met pancake en senioren koffie als ontbijt zitten we daar prima. Het loopt niet helemaal van een leien dakje. Pas na ruim twee uur is de Blog geplaatst en gaan we op weg naar een van de grootste skioorden van de USA: Winter Park. Ook dat gaat vandaag niet vanzelf. We rijden onder langs Denver en dan met een grote boog richting NP Rocky Mountians. Maar hier loopt het helemaal vast. Zeker een uur gaat het maar zeer langzaam verder. Maar aan alle files zit een kop en een staart, zo ook aan deze, vlak voor we de afslag Winter Park krijgen. En nu omhoog richting de Berthoud Pass en dan weer een stukje zakken en we zijn in Winter Park. Hier hebben we met het oog op de voorspellingen op slecht weer een motel geboekt. We zitten op 2700 m, dus fris en we willen ook van onze láátste week al weer, een vakantieweek maken en geen werkbezoek. We worden hier ontvangen met een heus bierfeest, dus de stemming is okee!
Nadat we de spullen op onze kamer hebben gezet gaan we maar eens kijken bij het bierfeest in het park pal naast het hotel. Daar blijk je niet zomaar binnen te komen. Er staan hekken bij de ingang en het begint er al mee dat je je ID moet laten zien of je wel oud genoeg bent. De minimum leeftijd is 21 jaar en als dat klopt krijg je een stempel op je hand met “over 21”. Dan wordt je tas gecontroleerd op wapens en drugs. Als dat allemaal in orde is kom je bij een volgend obstakel: Je moet voor 35 dollar een roze polsbandje kopen om een klein leeg bierglas, van geschat 150 cc inhoud, te krijgen en dan mag je overal net zoveel bier gaan proeven als je wilt.

Wanneer we zeggen dat we eigenlijk alleen maar willen kijken krijgen we (heel vriendelijk) een blauw polsbandje met de uitdrukkelijke toevoeging dat we dus helemaal nergens iets kunnen krijgen!! Dat vinden we geen probleem en we vinden 35 dollar voor een glaasje bier ook wel aan de dure kant . Het is wel erg gezellig met allemaal vrolijke mensen en goede live muziek. Dit geeft een echt vakantie gevoel en is genieten tot op het bot!! Het plan is hier 3 nachten te verblijven. Morgen een mooie Tour door de Rocky's.

Tot nu toe hebben 6438 km gereden, 14 campings bezocht, 2 x overnacht in cabins en 1 x een motel bezocht.
See You Soon


Geen opmerkingen:

Een reactie posten