maandag 14 augustus 2017

Richting Nederand😉
Soms denk je: 5 weken dat is lang, maar als je het vanaf dag 1 naar je zin hebt, vliegen de weken voorbij. En dat is zeker in ons geval zo. Als we vanmorgen bij het opstaan nogmaals de stapels met spullen overzien die nog een plekje in de koffer moeten krijgen dan hebben we nog wel even werk voordat we uitchecken. 


Iedere koffer mag maximaal 23 kg wegen. Lichter is geen probleem maar zwaarder doet een aanslag op je creditcard. Maar door het vele reizen krijg je toch handigheid hoe een koffer ingepakt moet worden. Er blijft geen gaatje onbenut en bij het sluiten geeft onze bagageweger 23 kg en honderdvijftig gram aan. Dit lijkt mij geen probleem, bij de incheck in Nederland had ik 200 gram verschil in mijn voordeel met dezelfde bagageweger. Bij koffer twee ben ik exact op 23 kg en dat is prima; we kunnen maandag zonder vrees naar de balie en inchecken. De laatste nacht brengen we door in het Hyattplace vlak bij de luchthaven. Voor we daar heen gaan brengen we eerst nog een uitgebreid bezoek aan de Northfield Mall, een centrum waar je wel 3 dagen kunt vertoeven en dan nog heb je alle restaurants, bioscopen en shopping malls niet van binnen gezien. Tegen half drie gaan we naar het Hyatt om te genieten van een zwembad en een fijne suite.Om half 6 kunnen we inchecken voor de vlucht naar Keflavik (Iceland) en daarvandaan door naar Amsterdam. Dat lukte gedeeltelijk van Keflavik naar Amsterdam geen probleem maar Denver naar Keflavik moeten we in de rij op de luchthaven. Na een fantastisch diner in restaurant de Outback en een heerlijke kamer in Hyattplace zijn we klaar voor de thuisreis. We hebben tijd genoeg om heel relaxt te ontbijten en de laatste dingetjes een plaats te geven. Om 12.00 uur moet de auto terug zijn en de luchthaven is hier maar een kwartier vandaan dus van stress geen sprake. Als we iets voor elven bij Budget Rent zijn krijgen we nauwelijks de tijd om uit de auto te stappen. De man die onze auto inneemt hangt met zijn hoofd in mijn nek en scant tegelijkertijd de sticker op de voorruit van de auto en roept iets van bus 3 naar de airport. Binnen 1 minuut is de huurauto ingeleverd en zitten wij op elkaar geperst in bus 3.  Zo snel had ik dat niet verwacht en nu maar hopen dat er geen schade aan de auto wordt toegekend, waar we het bestaan niet van weten. Maar ik ga uit van het goede in de mens. De bus brengt ons bij de Airport en dan kan het wachten beginnen. Waar we totaal niet op gerekend hebben is dat we onze koffers al kunnen inchecken en ook de boardingpass al krijgen. Het gaat allemaal in hoog tempo en om kwart voor twaalf zitten we al startklaar. Alleen de security check nog even en daar zullen we nog wel even mee zoet zijn heb ik het idee. 
Maar dat heb ik mis!! Ook hier gaat het als een raket. Binnen vijf minuten staan we aan de andere kant van het checkpoint. Dit hebben we de laatste paar jaar echt niet meer mee gemaakt.  Geen enkele tas of rugzak hoeft open, alleen schoenen uit en even een paar strelende handen langs je lijf en klaar zijn we. Op naar de tax free.

Tijdens de "wacht uurtjes" nog even wat informatie over de afgelopen reis:

Aan  autokilometers zijn we blijven steken op 7228,9 km.

We hebben 15 campings bezocht en er 26 overnachtingen gemaakt.

Ook de hotels kwamen aan bod, we hebben 9 keer in een kingsize bed geslapen .

En vijf staten waren de gelukkigen met een bezoek van ons.Het was een reis van meer dan vijf sterren, we hebben er van genoten !!
We hopen dat jullie met het lezen van de blog ook een vleugje sfeer hebben geproefd. 

See You Soon at home !! 
                   🤗Geen opmerkingen:

Een reactie posten