dinsdag 25 juli 2017

Yellostone & Grand Teton


Yellowstone & Grand Teton
We zijn vroeg uit de veren. In het weekend is het op de campings een gaan en komen waar geen eind aan komt. Zelfs midden in de nacht komen er nog gasten aan. Afgelopen nacht was het half vier dat er nog iemand een klein dutje kwam doen. Het portier van de auto wordt zo hard dicht gedaan dat wij nadien compleet in de waakstand stonden. Jammer, maar weinig aan te doen. Bij KOA zit geen nachtportier en bovendien geen hek wat dicht kan. Dus korte nachtjes, want om vijf uur vertrekken de eersten alweer. En toch blijft kamperen leuk 😉
Het is de bedoeling om via Yellowstone NP de zuidelijke loop te rijden en dan zo Grand Teton in te gaan. Dan hebben we alles van Yellowstone gezien. We stoppen dit keer wel bij het visitor center. De eerste keer kon dat niet vanwege grote overlast van teveel toeristen. Dit keer zijn we een stuk vroeger en kunnen we nog net een uitleg meenemen van de Ranger over hoe we moeten omgaan met de Grizzly beer en het gebruik van beerspray. En het is zeker noodzaak deze raad goed op te volgen voor je eigen veiligheid. We vragen gelijk naar de campingmogelijkheden want het is zo krankzinnig druk dat we bijna genoodzaakt zijn het Grand Teton in een keer door te rijden. Maar deze keer hebben we geluk. Als we aan de gate komen van Colter Bay is het al behoorlijk druk maar lukt het ons een plaatsje te krijgen.

De regels voor het niet in huis halen van een Grizzlybeer zijn hier scherp. Op iedere plaats is een kluis om je eetspullen en je toiletspullen in op te bergen. Zelfs het afvalwater en kookwater wordt in een speciale watertank gedaan om maar te voorkomen dat de beer, met scherpe neus, op onderzoek uit gaat. Het park zelf is van een ongekende schoonheid. Je komt oren en ogen tekort om alles op te nemen. 


Eigenlijk moet je hier zijn als het niet overlopen is in mei of september. Dat lijkt me schitterend! Natuurlijk zijn er ook momentjes dat het niet zo hectisch om je heen is en dan genieten we uiteraard met volle teugen van wat moeder natuur ons te bieden heeft. Het is dan ook geen strafkamp 😎.
Tot nog toe gaat alles ook nog via het schema dat we thuis hebben gemaakt. Alleen het reserveren van de campings gaat soms wat lastig en dan moeten we daar wat extra energie in stoppen. Voor de rest is het een fantastisch land om door te reizen. Na een aantal dagen National Parken zijn we nog steeds niet uitgekeken. Morgen gaan we weer naar een wat lager deel van Wyoming, maar ook zeker de moeite waard. En we moeten vast wat energie tanken voor de volgende parken, waaronder het Rocky Mountains National Park.


Van Teton NP nemen we afscheid en gaan weer dieper Wyoming in, naar Dubois. Ook weer zo’n stadje uit de indianen-en cowboy cultuur. De camping die we hier aantreffen is geweldig, alle faciliteiten zijn aanwezig. We krijgen zo hier en daar wat tips voor de omgeving, onder andere een openlucht museum wat is herbouwd. 

Zeker het bezoeken waard. Bij het tankstation krijgen we ook nog een tip om het Bighorn Sheep te spotten. We moeten een mile of 3 buiten de stad rechts af en dan een mile of 6 offroad naar de drie meren die daar boven elkaar liggen. Als we geluk hebben kunnen we daar het Bighorn Sheep vinden. We geloven ook dat dit gaat lukken omdat we te pas en te onpas allerlei dieren zien. 

Vandaag alleen al een aantal herten, een wolf (bij het ontbijt) en tal van eekhoorns. Als we na een gruwelijk slechte weg en heel veel stof bij meertje 3 arriveren en daar nog wat info verzamelen, krijgen we te horen dat we nog een paar mile door moeten tot aan een brug en daar zou het kunnen lukken om het mega schaap te spotten. Aan de verteltrant van de aardige mijnheer maak ik op dat het ook wel eens “een niet” kan worden. Maar met goede moed nog een paar mile erbij. Nog even rammelen en met nog meer stof rijden we tot aan de brug. Maar geen Bighorn sheep te bekennen. Na een paar uur ploeteren zie we wel geweldige natuur, maar daar moeten we het mee doen. Eenmaal, een aantal dagen geleden, hebben we de rakker heel kort gezien en daarna speelt hij een spel met ons. Maar we geven de moed niet op! Man-en vrouwmoedig slikken we deze lichte teleurstelling weg. We gaan terug naar de camping en daar gaan we een vuurtje maken voor een BBQ. Geen schaap, maar rund schaft de pot, met kartoffelsalat echt Amerikaans!!                                                                                 See you Soon


Geen opmerkingen:

Een reactie posten