zondag 16 juli 2017

Hiking Saddle Pass Trail in de BadlandsVandaag gaan we op pad om onze eerste hike te lopen. We hebben gelijk een moeilijke uit gezocht zodat de benen weer redelijk op spanning komen na al dat zitten in vliegtuigen en auto.
We proberen vroeg te vertrekken om de hitte wat te ontlopen. Opnieuw geeft de weerman een graad of 38 aan. Dat is voor een hike redelijk heftig dus twee liter water op onze rug een paar oatmeal koeken dan moet het lukken.
Het is wel een aparte ondergrond om op te klimmen. Zeer zachte, als los zand aan elkaar zittend poreuze steen die snel afbrokkelt. Het is best uitkijken waar je je voeten zet.

Het is wel bijzonder om hier te lopen. Er is niet een vast pad naar boven, maar je moet zelf je weg kiezen. Voor veel mensen is het regelmatig terug glijden op deze steile weg een reden om maar weer snel terug te gaan. Anderen beginnen er niet eens aan, maar vragen wel een beetje jaloers aan iedereen hoe het bij de top was.  Het uitzicht is fantastisch! Heel bijzonder dat je op de top over het hele gebied kunt kijken.

De route wordt eerst gecontroleerd, Renée laat zich niet overal opjagen!!
De eerste meters.
Overzicht halfweg!!Even uitblazen.
De ontwikkeling van de Badlands! Al deze kleuren kun je heel goed zien!!

See you Soon!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten